Elkészitése : fűtsük fel a csikóst zárt lerrel, a ludályt hasítsuk tenyérnyi darabokra és mossuk meg... - egyszerü , horgot befogod, alapkötés , farkat bekötöd, egy szálat a kihúzol a mylarból és bekötöd (merthogy erőssebb mint bármilyen csilivili bordázatnak való) , dubbingot felsodrod és épited a testet. A vizes ludályokat egy konyharuhában áttöröljük majd betesszük a lerbe (csak úgy natúr) sülni őket .... - ha felértél a testtel a horog kétharmadáig, megbordázod , bekötsz egy gallérnak valót , két szárnyat . Közben ne felejtsünk el tenni a tűzre és néha néha megnézni a ludályt nem e ég oda .... - galléral előre jössz ,elkötöd , lakkozod ,kész .
Közben ha jól dolgoztál a ludályok is megsültek, ha érett volt akkor aranyszinüre pirult, lassú tűznél a tetején mézédes mázga válik ki.
Hát ez lett volna a sütőtök legendája ,izé , akarom mondani az adams family vagy mi 1....