C&R

C&R

2007. november 6., kedd

Annak aki mindent akar 2.

Hogy azért valami jó is történjen velem, hötfőn megkaptam a rendelt anyagokat és egy rakat horgot is.
Nem is nagyon tűrtőztettem magam csakhamar nekiláttam kipróbálni legújabb "játékszereimet", és kötöttem 6 különböző streamert belőllük. Kezdtem polár legyekkel és folytattam egy kék kecskeszőr légyel majd a végére hagyva az időigényesebb chenil legyeket
kötöttem.
A kecskeszőr (GH- goat's hair) először elég ellenszenves volt de minél többet dolgozok vele annál jobban tetszik, a chenil pedig úgy látom teljesen feltúrbózza a streamert.
Hogy honnan tudom ? - hát onnan hogy tegnap kimentem és ki is próbáltam 4db-t a legyesdobozom legújjabb lakói közül.
Először a fekete-neonzöld polárt tettem fel de kb félóra dobálás után egy kapásom volt rá olyan 18 méterre tőllem, és mivel ez a légy épp csak a vizfelszin alatt közlekedik én bamba örömmel figyeltem ahogy egy domi rávág és villog vele. Mikor elment eszméltem fel hogy talán ha akasztok meglehetett volna, de ezt már fújhatom.
Mivel még kb. félórám volt sötétedésig úgy gondoltam kipróbálok egy kecskeszőr legyet is. A kék nagyon szimpatikus volt dobáltam is vele kb 10 percet de mivel hal nem jött a közelébe a csere mellet dontottem. Pedig ez a légy úgy készült hogy biztos befutó lessz de úgy látszik majd balinos vizben kell kipróbálni mert állitólag a balin kedveli a kék szinü cuccokat. Egy tök fekete chenilGH-t tettem fel amivel pár perc után fogtam is egy szebbecske domit. Ami meglepett mert a hal kb. 20 méterre tőllem ugrott a légyre, látam ahogy oda úszik mint a villám szerencsémre vártam az akasztással, a domi alulról kapta el a legyet és szájában a légyel teljesen kiugrott a vizből.
Hoppá ! - azért ekkora lelkesedést nem vártam.
Újra dobtam és újra de ez a második dobás már megakadt a hátamnál. Mikor hátra néztem nem akartam hinni a szememnek , egy kissebb libacsapat osont mögöttem amiből az egyik tagot sikerült nyakon akasztani. Hosszadalmas fárasztás, mig végül már a botom épségét féltve inkább megfogtam a zsinórt és úgy araszolgattam a libához amit nem egyszer körbevett a többi liba, a zsinóromnak ugrottak védték társukat közben a gúnárok sziszegve próbálták elvenni a kedvem a további zaklatástól de mivel már nem botról fárasztottam ez már nem nagyon zavart.
Rohadt nagy ereje van egy kifejlett házi libának, a vizben még csak csak de mikor már partra ment húzott mint egy búldózer, mikor közel értem hozzá legugolt, gondoltam akkor most szépen megfogom és megszabaditom ettől a pircingtől. Csak azt felfelejtettem el hogy a liba cseles is tud lenni és mikor léptem még egyet a liba felugrott és eltépte a 0.30 tipetet.
A rosseb! - egyet pislogtam és már nem tudtam megmondani melyik libán van a legyem mert szempillantás alatt beugrott a libacsordába , félperc után pedig már 4-5 ugyanakkora libacsapat koválygott kavargott előttem - feladtam, majd a gazdája kiszedi belőlle.
A jó kis legyem odalett, azon kezdtem filózni hogy lehet ma már több halat nem is fogok majd, de ha már igy alakult akkor letesztelek egy masik legyet is. Egy fonott streamer mellett döntöttem, ebben volt fekete és piros is.
Dúrván még 15 percet dobáltam ami alatt sikerült is egy kissebbecske domit átverni végül pedig az utolsó dobások egyikére egy szebbecske is beugrott.
A #8-as bot jól birta , ez utolsó hal még rángatott is szépen- igaz akkora sodrásban amiből kihúztam ez elvárható - , egy-két fotót csináltam csak és pakoltam is haza, mert teljesen besötétedett és olyan hideg lett hogy jobbnak láttam ha hazamegyek. Útközben teljesen elfagyott a kezem úgy látszik ha maradtam volna tuti lefagy a vizes kezem, pecálni úgy se tudtam volna rendesen bár a halak egyre sűrjebben jöttek fel ahogy a szűrkület sötétségbe ment át. De hát, majd legközelebb és akkor már viszem a kutyámat is, majd ő távol tartja tőllem a libákat.... jó távol :)))...