C&R

C&R

2009. november 27., péntek

Strike indicator

Eloszo: neha a halak annyira finnyasak hogy kenytelenek vagyunk az amugy is finom felszerelest csucsra finomitani, igy aztan nimfazasrol leven szo nem igazan tudjuk kovetni es vezetni legyunket . Egy darabka viritos szinu monofil zsinor viszont megoldhatja ezt a problemat es hogy jobban eszreveheto legyen minden korulmenyek kozott , ajanlatos spiral (kinyult rugo) kapasjelzot hasznalni. A leg egyszerubb modja az ugynevezett kapasjelzo keszitesenek egy bicikli kullo vekony csavarhuzo vagy hurkapalcara feltekerni a zsinort majd fovo vizbe martani ezutan pedig gyorsan hudegvizes csap ala tenni. A gyorsan lehutott mono megtartja a spiral format. Ezutan mar csak fel kedd darabolni akkora darabokra hogy a vegeire kotott fulecskekkel kb 10cm legyen a kinyujtott hossza.
Hasznos kis talalmany esoben, nappal szemben es mindig amikor olyan szogbol vagy tavrol kell meghorgasszunk egy sodrast vagy sziklas medret amikor /ahonnan a sima atlatszo mono-t mar nem tudnank kovetni.


A vaksi embereknek - amilyen en is vagyok - van egy ennel is jobban latszo kapasjelzo, a duplan horgolt jelzo. Ugyanugy fluo monobol kell csinalni es bar vastagabb de megis erzekenyebb mivel nem rugoszeru es persze jobban lathato-kovetheto foleg a habos zubokokban.