C&R

C&R

2010. január 15., péntek

CDC Caddis

Elso hallasra ez a legy egy nagy ellentmondas merthogy az egyik legjobban uszo termeszetes legykoto anyagot akarjuk elsullyeszteni es azzal meghorgaszni a meder aljat.
Az alapmodel itt is egyszeru , bar ez attol fugg ki milyen szinten all a legykotessel de ha vannak szerszamok hozza ez a legy sem jut a 10-es legykotoskalan 5-nel magasabbra . Egy kicsit mar macerasabb a polish-nel mert itt vagy dubbing loop-olni vagy cernavalasztassal kell besodorni a cdc-t amibol a galler lessz. En a loopot nem szeretem mert tul vastag lessz a cerna allaga amit aztan le is kell kotni stb a vegen egy nagy bumszli van tolle a legy nyakan . Inkabb kettevalasztom a cernat , szerencsere ratalaltam a Danville cernara amivel ezt meg is lehet csinalni es egy kis vax-al megkenve alom vele dolgozni.
Tehat az alapmodell, egy egyenesszaru horog (ez hosszuszaru) , egy meretben hozzaillo rez vagy tungsten fej , rezdrot (de van aki tinsellel koti) a bordazatnak es nyulszordubbing a testnek. Ha nem eleg nehez kaphat per tekerest olomdrotbol meg rogton az elejen.
Ugyanezt akar tobb szinben is meg lehe kotni mert viztol fuggoen a caddisok feketetol a rozsaszinig valtoztatjak a szinuket.
De neha nem eleg az alap , ime a turbositott valtozat ami egy hotspot tampont kapott . A visszafogottabb varians 5-6 szal cdc-t kap farok gyanant amit kb olyan hosszura szoktak hagyni mint maga a test (fej nelkul) .