C&R

C&R

2008. április 27., vasárnap

Taimen & Pike

Végre sikerült rábirnom a helybélieket hogy menjünk el a Gyaraki kanálisra egyet pergetni csukára (persze én legyelni mentem). Mivel ebben az időszakban nállunk csak a csukapergetése engedélyezett az általános tilalom miatt , nem volt nehéz dolgom.


Közel másfél óra autókázás után megerkeztünk, ekkor mar a nap is fent volt pedig hajnali 5-kor idultunk . De a víz tiszta volt és nyugodt néha még hal is feljött a tetejére.










Gyorsan összepakoltama 8-as pálcát, sinking mazzagot tettem rá ,dupla 0,30 sodort előkét a végén 30cm 40lbs-es pike mono-val . Aztan ott is hagytam a pergetős cimbiket és elindultam egy helyet keresni ahol dobni is tudok majd , hat nem volt egyszeru. Jó 4 km-t gyalogoltam , aztán egy naon jó kis helyretaláltam , ahonnan keresztbe 25 méterre át tudtam küldteni a legyemet. Nem számoltam hogy hanyat dobtam , olyan tizedik körül egyszer csak egy kopit éreztem, húztam még egyet a legyen és még egy kopi de most meg is feszüt a zsinór, hát bevágtam . Ekkor megindult a drága én megmajd eldobtam a botot örömömben , szal rövid fárasztas és ugrándozás után valahogy megmeritettem , bár elsőre ugy tűnt hogy nem fog beleférni.











Aztán hosszu ideig semmi csak cserélgettem a streamereket, úszózsinórra váltottam de popperre sem jött semmiígy visszaszereltem süllyedőre. Elindultam visszafelé és megálltam egy helyen ahol párhuzamosan a parttal tudtam dobálni. Itt jó 2 órán keresztül vallattam a vizet míg egszercsak elnehezedett a bot. Jó erőssen beakasztottam mire a hal is válaszolt és kirohant a nyilt víz felé. Ujabb rövidke fárasztás következett közben pedig láttam a halam szájszélébe akad streamert is. Első gondolatom az is volt hogy ez tuti le fog akadni ! Nem siettem a kivétellel hagytam hogy egy kicsit rohangáljon a hal majd közel húztam hogy megmeritsem. Kb félmeter magasra kiugrott a csuka az orrom előtt, tátott száját ugy rázta mint egy kutya a koncot , biztosra vettem hogy leakad. Csapott még egy kört , és ezutan megmeritettem .












A szél feltámadt kinlódás volt minden dobás , de mivele én már fáradt is voltam és megvoltam elégedve magammal nem is nagyon dobáltam tovább , inkább kifeküdtem egy kis napfűrdőzésre :) ....