

Szal, feltekered a pávát majd a kakast végül pedig bordázod, elkötöd , kész. Mikor megkötöttél 10 db-ot hűtőből kiveszed a kikavart vinettát kennyérre kened és besírsz olyan finom (amugy ez nem ,ás mint a padlizsánkrém). Persze régen nem volt turmix de volt helyette fabárd, ezzel potyolták húsvágódeszkán a vinettákat (mikor édesanyám nekiállt kolompolni én mindig leléptem otthonról). Úgyhogy mikor beköszöntött a vinettaszezon a hangos kopácsolásból és a jellegzetes szagu füstből tudni lehetett kinek mi kerül az aztalára. Persze nem volt olyan krémes mint a turmixolt, kicsit darabossabb és még az íze is más volt, de aki azon nőtt fel annak az maradt az igazi. Sőt a megsült megpucolt vinettákat miután kihűltek lezacskózva el lehet tenni a mélyfagyasztóba a téli napokra.
Ezek után kiváncsi vagyok a gugli fordítóval mit lehet kihámozni ebből az egésszből :-P