C&R

C&R

2008. február 23., szombat

... az idei első ...

Durván egy hónapos bentülés után, már szinte mind legyet megkötöttem az idei évre amit meg akartam kötni, úgyhogy mivel az idő kicsit enyhűlt úgy döntöttem hogy megúsztatom a legyeimet. Az sem számít ha halat nem fogok de legalább meglátom ha valamelyik legyem nem úgy mozog mint ahogy azt én elképzeltem.
Nem is terveztem hosszu pecát, épp csak a Feketére mentem le de egy jó félóra alatt az összes streamer legyemet kiprobaltam amit legutóbb kötöttem. Még korán volt haza menni úgyhogy egy újabb ötperces sétát is megejtettem a kistóig ami a Körös mellett 15-20 méterre van kicsit lentebb. Ahogy a partra értem meglepett hogy már teljesen ki van olvadva, a hínár szálak mellett a tó aljáig le lehetett látni a kristálytiszta vízben, de ami a legmeglepőbb volt hogy a domik szedegettek.
Szerencse hogy a #8-as botom volt nállam és streamerek ! - de azért nem állt olyan rosszul a szénám mert ebben a tóban talán csak szárazlegyezni nem érdemes. Le is mentem a tavacska közepéig és elkezdtem vallatni a vizet a jól bevált ebijallal. Egy félre sikerült gyenge kis kapást ki tudtam csikarni a halakból de hiába cserélgettem a legyeket sem az eddig jól működő polar fibre streamerek sem a legutóbb kötött mylar streamerekre nem volt jelentkező. Igaz ez utóbbiakat #4 horogra kötöttem és majd csak nyáron várom rá a halakat , de jót tett volna a lelkemnek ha fogok velük valamit.
Egy valami még kipróbálásra várt, a #6-os horogra kötött lazac streamerekből inspirálódott streamer csodák. Mivel ennél kissebb legyem nem igen akadt a dobozomban sem horogméretet élletően sem a légy testett illetően nem filóztam sokat felraktam egyet. Itt vannak a halak legalább most eldől hogy érdemes volt e ezekkel a legyekkel babrálni.
Közben egyre erőssödött a szél, ami lehetettlenné tette hogy egyáltalán dobni tudjak így már majdnem hogy szenvedés volt a peca.az ezt követő másfél órában azt hiszem talán ha ötször sikerült oda dobni és úgy , ahova és ahogy akartam.
A tiszta víz miatt a halak áthúzódtak a másik oldalba így 20 métereket kellett dobni csak hát a szél miatt a zsinór már fele únon sem oda tartott ahova kellett volna.
Az egyik jól sikerült dobásnal volt is egy kissebb burvány a streamer mögött meg egy kis kopi is de hal nem akadt a horgomra. Jó félóra harc után a széllel, pedig egy újabb sikeres dobás után burvány a légytől jó méterre, a halak szétugranak a légy körül és egy kopi. Reflexből bevágtam de igazából halat alig éreztem pedig valami volt a zsinór végén. Elkezdtem behúzni a zsinort de semmi mozgás, jó 5-6 méter után viszont már kezdett feléledni a hal.
Mire magamhoz húztam az utjába eső összes hinárfolt alá benézett de mivel a finomszerelékes cájgomnak ez meg sem kottyant -#8bot, wf8f zsinor, 2x0,35 sodort csukázó előke és 0,30 tippet - egy percig sem féltettem a legyemet.
Aztán mikor már kiemeltem a halat értettem miért volt olyan erőss, a botmhoz mérve 39cm volt.
Néhány sztár fotó után már ment is vissza és biztos szólt a többieknek is mert ezután már egy kapásom sem volt.
Bele is fáradtam az örökös harcba a viharos széllel és összepakoltam, talán holnap újra visszatérek ...