C&R

C&R

2009. február 22., vasárnap

Primii pesti la nimfa si uda de potarniche

N-am mai rezistat, la chemarea soarelui am iesit la o scurta pescuiala sa testez cateva muste facute la gura sobei. Anul trecut la etapa a II-a judeteana am primit niste pene de la dl Dejeu - ce bine e daca muscarul are prieteni muscari-vanatori, care stiu de ce pene ai nevoie si cum sa obtin - asa ca in toamna am inceput sa caut si sa leg o colectie de muste care au in componenta pene de potarniche.
Primele modele le-am incercat inca din toamna dar nu am dat destul ca sa fiu convins ca sunt bune in orice conditii. Azi nu am putut sa stau mult ca inelele inghetau des, batea un vint tot mai puternic, iar cand au cazut niste nori peste munti si s-a innorat cerul, a venit un frig in vale de am renuntat la pescuit fara ezitari.
Totusi, am reusit sa pescuiesc o ora din care in sfarsit cam 20 minute am petrecut alaturi de pesti si nu numai cu cautarea lor. Dupa multa plimbare si incercari fara rezultat am observat ca in unele locuri, cu toate ca era frig -minus probabil ca inelele inghetau - sunt insecte care zboara pe suprafaza apei. Din pacate nu in toate locurile au fost pesti , asa ca am pornit la un loc, un golf pe rau unde ultima data am pescuit cu Cosmin "aka Davidcom", si am reusit sa prind multi cleni mici :) dar acum am simtit ca trebuie sa ma bucur si pentru oblete . Am ajuns la locul amintit siiiiiiiiii golful era plin de "ochiuri", pestii se hraneau la suprafata. Nu sareau din apa, dar culegeau insectele. Am observat ca sunt doua feluri de insecte si in locul asta parca roiau, ca am vazut foarte multe, unele erau cat o musculita de otet , altele cat un tantar care e apt deja sa intepe omul. Din pacate nu am vazut de aproape niciunua, dar nici nu a fost necesar. De la distanta am vazut ca cele mici is negre, iar alea mai mari asa maronii-gri. A sosit momentul sa dau cu mustele de potarniche!
Am folosit un bat foarte moale - de 5 ani n-am mai dat cu primul meu bat , un pfluegger compozit #5 9' care nu e sensibil deloc, dar am vrut sa incerc. Pe el un fir Shakespeare Worchester wf5f HV care nu e chiar asa de rau cum am crezut eu la inceput, un leader de 3 metri la capat cu o nimfa asamanatoare cu prince BH doar ca lipsea biotul alb, iar hackleul era cel de potarniche si pe o saltatoare o uda hot spot cu hackle din nou potarniche.
La a doua lansare am avut un atac slab, am tras un pic firul si pestele nervos a luat din nou o musculita. Cand am tras afara am vazut ca nimfa a fost castigatoarea, dar in cateva minute am prins si la uda.
Cel mai mare chiar la uda a venit (pt el deja n-am mai scos aparatul), unul de aprox 25cm :P . Din pacate s-a facut tot mai frig, mi-o fost frig la maini de la mucoasa pestilor, a suflat vantul tot mai rece dupa ce s-a ascuns soarele, iar inelele inghetau la fiecare 3-4 minute.
In total am prins cam 10 pesti, dar in cauza frigului, recunosc, am fugit acasa: dupa saptamina trecuta cind am inghitit destui bumbi, o raceala era tot ce imi lipsea acum. Asa ca am ales din nou locul obisnuit de linga soba, deocamdata. :D