C&R

C&R

2012. május 19., szombat

12. Burgyán bogár vagy amit akartok 18+

Sokaknak örök rejtély marad életük végéig hogy hogyan is készülhet egy nedves légy szárnya, nos hát nekik most én felfedem e titkot és bevezetem őket ebbe a misztikumba amit sem a bibliából sem pedig pdf könyvekből nem lehet ellesni - meg már tele a tököm azzal hogy  sokan évek múltán sem tudnak megkötni egy egyszerü műlegyet.

Annyira egyszerü hogy egy értelmes legyes a cikk végén a homlokára csap és azt mondja " azt a kurva , ezt már én is rég megcsinálhattam volna, ha ezt tudom hagyom a rákba a polibogarat " ... szóval , kell egy üveg minél frissebb bontatlan átlátszó körömlakk , mondjuk egy sima mezei fácán fejkörnyéki nyúzata meg egy hüvelyk és egy mutatóujj. A közönséges fácánon vannak barna, fehér és barnás metál zöldes tollak, mind felhasználható. Kitépünk két barna tollacskát , a tollszárról az alsó pihés részt lefosszuk , mutató és hüvelyk ujj közé 1 csöpp lakkot teszünk majd a tollat ötször hatszor áthúzzuk - szárny formát kap és besűrüsödik a toll - míg nem érezzük hogy szárad keménydik a lakk. Kész ,ennyi . Nagyon bonyolult.  Mikor én ilyet csinálok kb egyszuszra 100 darabot készítek hogy legyen miből válogatni az összepárosításhoz is - aztán jön a kedvenc rész a körömlakk lemosása az összegányolt ujjaimról. Mivel a szárny maga így egy elég nehéz dolog nem ajánlatos szárazlegyekhez használni - max kirakatlegyekhez - ráadásul tapad is a vízhez elég szépen .



Itt most nem írom le melyik légyhez milyen anyagok kellenek mert nedves légyhez a polifoamon kívül gyakorlatilag minden elmegy. Lehet kísérletezni, itt van pár légy hogy a kezdő seggberúgást megadjam
a fehér moly hímje

a barna moly hímje

a szűrke burgyán bogár hímje

Itt pedig Makutsomo-san aki egyenesen Japánból érkezett, rendkívűl veszélyes és épp támadni készül a kezemre . Egyébiránt ő a japántyúk hímje vagy ahogy ezt mi itt faluhelyen csak egyszerűen mondani szoktuk KAKAS .
A többi pedig :